BLOG

27

Dec
2018
McD dan Beberapa Jenama Makanan Terkenal Disenaraikan Dalam “Haram & Doubtful Product”
Posted by: Mohamad Hafiez Che ramli /7000
Halal Atau Tidak Halal? Jom Semak     TripJepun.com amat menitikberatkan makanan halal kepada pelangganya. Saya mempunyai soalan ringkas pada anda, Apakah perasaan dan tindakan anda bila melihat rakan serumpun anda mengambil makanan yang statusnya TIDAK HALAL?   Perkara ini Nampak terpencil tetapi sebenarnya ramai orang kita makan makanan TIDAK HALAL ini secara tidak sengaja. […]
Read more

08

Mar
2018
GST DI JEPUN
Posted by: Firdaus Khalid /11390
Jepun seperti juga Malaysia telah lama mengenakan GST (Goods and Services Tax) kepada rakyatnya. Bagi yang belum mengetahui, kadar GST yang dikenakan oleh kerajaan Jepun kepada rakyatnya adalah sebanyak 8% daripada jumlah harga barang yang dijual. Kadar GST ini bertambah daripada kadar asal sebanyak 5% bermula pada tahun 2014.
Read more

02

Mar
2018
5 TEMPAT REHAT JIKA TERLEPAS LAST TRAIN DI JEPUN
Posted by: Firdaus Khalid /7290
Bagi pelancong yang menggunakan pengangkutan awam terutamanya kereta api di Jepun, antara perkara yang paling dirisaukan adalah terlepas 'last train' untuk pulang ke tempat penginapan. Selain disebabkan kesalahan atau kecuaian sendiri yang menyebabkan terlepasnya last train, terdapat juga faktor-faktor lain yang diluar jangkaan seperti cuaca yang buruk (salji tebal, taufan), kemalangan jiwa di atas landasan kereta api (bunuh diri,terjatuh) dan juga kerosakan kereta api.
Read more

28

Feb
2018
SAPPORO TV TOWER
Posted by: Firdaus Khalid /5740
Sapporo TV Tower merupakan sebuah menara televisyen yang terletak di dalam kawasan Odori Park di bahagian utara Bandar Sapporo, Hokkaido. Sapporo TV Tower telah dibina pada tahun 1957 dengan ketinggian 147.2 meter dan dek pemerhatian menara ini pula terletak pada ketinggian 90.38 meter. Dibuka untuk orang ramai, melalui dek pemerhatian ini pengunjung dapat melihat Bandar Sapporo dan juga Odori Park.
Read more

JOM KE JEPUN

PAKEJ TRIPJEPUN.COM